Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Slepičí polévka ze „Šlajfu“)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 912 kJ /
457 kcal
Bílkoviny20,55 g
– z toho živočišné bílkoviny9,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,85 g
Tuky9,44 g
– nasycené2,47 g
– nenasycené4,44 g
–– mononenasycené3,11 g
–– polynenasycené1,33 g
––– omega 30,03 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 261 mg
Sodík 340 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy65,98 g
– cukry12,91 g
––– laktóza1,47 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 slepice Slepice
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1/4 1/4 celeru Celer bulva čerstvá 135 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
4 lžíce 4 lžíce hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 60 g
1 list 1 list bobkového listu Bobkový list sušený
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
10 kuliček 10 kuliček celého pepře Pepř černý
3 l 3 l vody Voda 3000 ml
2 lžíce 2 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 30 ml
sádlo Sádlo vepřové
sůl Sůl mořská
petržel Petržel kořenová čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.