Nutriční hodnoty (Slepičí polévka ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,85 g |
Tuky | 9,44 g |
– nasycené | 2,47 g |
– nenasycené | 4,44 g |
–– mononenasycené | 3,11 g |
–– polynenasycené | 1,33 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 16,94 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 65,98 g |
– cukry | 12,91 g |
––– laktóza | 1,47 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 slepice | Slepice | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
4 lžíce 4 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 60 g |
1 list 1 list bobkového listu | Bobkový list sušený | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
3 l 3 l vody | Voda | 3000 ml |
2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
sádlo | Sádlo vepřové | |
sůl | Sůl mořská | |
petržel | Petržel kořenová čerstvá |