Nutriční hodnoty (Citronové kuře pečené v soli s omáčkou z řapíkatého celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 5 780 kJ / 1 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 179,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,26 g |
Tuky | 13,25 g |
– nasycené | 3,60 g |
– nenasycené | 8,29 g |
–– mononenasycené | 3,92 g |
–– polynenasycené | 4,37 g |
––– omega 3 | 1,33 g |
Vláknina | 92,94 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 202,56 g |
Sůl | 505,64 g |
Sacharidy | 59,40 g |
– cukry | 26,42 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 kuřecí prsa (cca 500g masa) | Kuře prso | 700 g |
500 g 500 g soli | Sůl mořská | 500 g |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
5 5 bílků | Vaječný bílek | 165 g |
šalvěj (nejlépe čerstvá, já měla jen sušené listy) | Šalvěj čerstvá | |
4 řapíky 4 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 2000 g |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
troška smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
špetka špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
1 kousek 1 kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
brambory | Brambor zimní |