Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dvojbarevná vánočka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie18 373 kJ /
4 391 kcal
Bílkoviny111,49 g
– z toho živočišné bílkoviny34,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny77,13 g
Tuky137,54 g
– nasycené73,90 g
– nenasycené52,58 g
–– mononenasycené41,83 g
–– polynenasycené10,75 g
––– omega 31,08 g
Vláknina31,47 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 415 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy661,13 g
– cukry246,20 g
––– laktóza11,74 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 600 g
120 g 120 g krupicového cukru Cukr bílý 120 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
220 ml 220 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 220 ml
30 g 30 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 30 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
120 g 120 g másla Máslo kravské 120 g
2 hrsti 2 hrsti rozinek (nebo kandované ovoce) Rozinky 100 g
30 ml 30 ml rumu (na namočení rozinek) Rum 30 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
kůra z 1/2 citronu Citronová kúra čerstvá
2 lžíce 2 lžíce kakaa Kakao prášek 50 g
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.