Nutriční hodnoty (Svačinová fazolová polévka ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 8 828 kJ / 2 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 66,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,76 g |
Tuky | 102,26 g |
– nasycené | 43,54 g |
– nenasycené | 44,68 g |
–– mononenasycené | 28,39 g |
–– polynenasycené | 16,29 g |
––– omega 3 | 1,98 g |
Vláknina | 135,91 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 2,92 g |
Sůl | 6,62 g |
Sacharidy | 124,67 g |
– cukry | 21,78 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g červené fazole | Fazole červená ledvina | 150 g |
100 g 100 g sušené houby | Houby sušené směs | 100 g |
1 ks 1 ks cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
2 ks 2 ks malá mrkev | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 ks 1 ks malá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 ks 1/4 ks celer | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1/8 1/8 hlávky kapusta | Kapusta hlávková čerstvá | |
1 ks 1 ks jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česnek | Česnek čerstvý | 14 g |
150 g 150 g domácí uzený bok | Vepřový bok uzený | 150 g |
150 g 150 g domácí zvěřinová (papriková) klobása | Klobása | 150 g |
1 lžička 1 lžička drcený kmín | Kmín mletý | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté nové koření | Nové koření mleté | 2.5 g |
1 ks 1 ks bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 lžička 1 lžička majoránka | Majoránka sušená | 7 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky pepř | Pepř černý | 2.5 g |
Sádlo | Sádlo vepřové | |
Sůl | Sůl mořská | |
150 ml 150 ml zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
3 l 3 l hovězí vývar | Vývar hovězí | 3000 ml |