Nutriční hodnoty (Vegan burger z červené čočky se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 365 kJ / 1 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,07 g |
Tuky | 4,66 g |
– nasycené | 0,71 g |
– nenasycené | 3,76 g |
–– mononenasycené | 1,17 g |
–– polynenasycené | 2,60 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 59,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 153,45 g |
– cukry | 15,03 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g červené čočky (asi 1 1/2 hrnku) | Čočka červená neloupaná | 250 g |
1/2 1/2 čerstvé papriky na kostičky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
1/2 1/2 větší mrkve nastrouhaná na hrubo | Mrkev čerstvá | 25 g |
10 10 ks růžičkové kapusty nakrájené na menší kousky | Kapusta růžičková čerstvá | |
1/2 1/2 malé růžice brokolice rozebrané na malé růžičky či nakrájené na malé kousky | Brokolice čerstvá | 250 g |
2 2 jarní cibulky podélně přepůlené a nakrájené | Cibulka jarní čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česneku prolisované | Česnek čerstvý | 14 g |
2 2 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
1/2 1/2 čajové lžičky římského kmínu | Římský kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |