Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřové á la falešný “Stroganoff“)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 246 kJ /
1 254 kcal
Bílkoviny104,39 g
– z toho živočišné bílkoviny94,22 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,17 g
Tuky58,36 g
– nasycené26,99 g
– nenasycené25,13 g
–– mononenasycené21,49 g
–– polynenasycené3,64 g
––– omega 30,73 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 398 mg
Sodík 349 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy39,33 g
– cukry21,51 g
––– laktóza5,86 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
450 g 450 g vepřové plece vcelku Vepřová plec 450 g
200 g 200 g žampionů (9 menších kusů) Žampion čerstvý 200 g
180 g 180 g cibule (2 menší) Cibule čerstvá 180 g
200 ml 200 ml bílého vína Víno bílé suché 200 ml
150 ml 150 ml smetany na vaření (10%) Smetana kravská sladká 12% 150 ml
50 ml 50 ml vývaru nebo vody Vývar masový 50 ml
2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku Protlak rajčatový 30 g
2 lžíce 2 lžíce nasekaného kopru (mražený) Kopr nať čerstvý 30 g
2 plátky 2 plátky másla (2cm) Máslo kravské 20 g
1 lžička 1 lžička oleje Olej řepkový 5 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.