Nutriční hodnoty (Vepřové á la falešný “Stroganoff“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 246 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 94,22 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,17 g |
Tuky | 58,36 g |
– nasycené | 26,99 g |
– nenasycené | 25,13 g |
–– mononenasycené | 21,49 g |
–– polynenasycené | 3,64 g |
––– omega 3 | 0,73 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 398 mg |
Sodík | 349 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 39,33 g |
– cukry | 21,51 g |
––– laktóza | 5,86 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 g 450 g vepřové plece vcelku | Vepřová plec | 450 g |
200 g 200 g žampionů (9 menších kusů) | Žampion čerstvý | 200 g |
180 g 180 g cibule (2 menší) | Cibule čerstvá | 180 g |
200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
150 ml 150 ml smetany na vaření (10%) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
50 ml 50 ml vývaru nebo vody | Vývar masový | 50 ml |
2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce nasekaného kopru (mražený) | Kopr nať čerstvý | 30 g |
2 plátky 2 plátky másla (2cm) | Máslo kravské | 20 g |
1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |