Nutriční hodnoty (Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 14 011 kJ / 3 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,50 g |
Tuky | 169,18 g |
– nasycené | 79,07 g |
– nenasycené | 86,88 g |
–– mononenasycené | 33,71 g |
–– polynenasycené | 53,18 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 37,20 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 679 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 390,67 g |
– cukry | 174,99 g |
––– laktóza | 0,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g listového těsta | Listové těsto | 500 g |
4 lžíce 4 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 60 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
120 g 120 g rozinek | Rozinky | 120 g |
500 g 500 g jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
2 lžíce 2 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 30 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |