Nutriční hodnoty (Vajíčkový salát z Moravy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 859 kJ / 1 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 74,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,79 g |
Tuky | 83,24 g |
– nasycené | 28,17 g |
– nenasycené | 35,72 g |
–– mononenasycené | 29,11 g |
–– polynenasycené | 6,61 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 2,46 g |
Cholesterol | 2,14 g |
Sodík | 936 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 25,27 g |
– cukry | 8,35 g |
––– laktóza | 7,22 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
1 kelímek 1 kelímek (250 ml) zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
1 1 větší brambor | Brambor zimní | 50 g |
2 2 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
1 1 jarní cibulku s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
1 lžičku 1 lžičku krájené pažitky | Pažitka čerstvá | 5 g |
1 lžičku 1 lžičku plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
šťávu ze 1/4 šťávu ze 1/4 citronu | Citrón čerstvý | 22.5 g |