Nutriční hodnoty (Bigos podle Majky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 53 586 kJ / 12 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 600,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1 514,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 86,30 g |
Tuky | 562,84 g |
– nasycené | 268,30 g |
– nenasycené | 242,42 g |
–– mononenasycené | 154,30 g |
–– polynenasycené | 88,12 g |
––– omega 3 | 4,30 g |
Vláknina | 138,40 g |
Cholesterol | 3,35 g |
Sodík | 52,37 g |
Sůl | 129,00 g |
Sacharidy | 266,00 g |
– cukry | 231,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 kg 5 kg kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 5000 g |
1 1 větší hlávka bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
4 kg 4 kg vepřových kostí (které zůstaly z krkovičky a kotlety, ale s dostatkem masa, ne ohlodané!) | Kost vepřová | 4000 g |
1 kg 1 kg vepřového plecka | Vepřová plec | 1000 g |
1/2 kg 1/2 kg uzeného masa( bůček, krkovice) | ||
1/2 kg 1/2 kg klobásek | Klobása | 500 g |
1/2 kg 1/2 kg měkkého salámu | Měkký salám | 500 g |
420 g 420 g protlaku | Protlak rajčatový | 420 g |
5-6 5-6 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |