Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jarní kopřivovo-špenátový krém)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie1 454 kJ /
348 kcal
Bílkoviny6,16 g
– z toho živočišné bílkoviny2,87 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,29 g
Tuky19,50 g
– nasycené13,00 g
– nenasycené7,95 g
–– mononenasycené5,88 g
–– polynenasycené2,07 g
––– omega 30,14 g
Vláknina9,24 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy34,58 g
– cukry9,00 g
––– laktóza3,88 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrsti 2 hrsti mladých listů kopřivy Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
2 hrsti 2 hrsti čerstvého špenátu (nebo 1/2 kostky mraženého) Špenát čerstvý
1 1 menší brambora Brambor zimní 50 g
mrkev Mrkev čerstvá
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
pepř mletý Pepř černý mletý
trošku trošku tymiánu Tymián sušený
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1500 ml
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.