Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Svatební dort -srdce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 206 kJ /
8 893 kcal
Bílkoviny141,26 g
– z toho živočišné bílkoviny119,94 g
– z toho rostlinné bílkoviny21,32 g
Tuky493,32 g
– nasycené293,64 g
– nenasycené175,83 g
–– mononenasycené158,11 g
–– polynenasycené17,72 g
––– omega 31,82 g
Vláknina7,10 g
Cholesterol 3,44 g
Sodík 1,46 g
Sůl3,78 g
Sacharidy968,40 g
– cukry737,70 g
––– laktóza67,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
21 dkg 21 dkg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 210 g
21 dkg 21 dkg krupicového cukru Cukr bílý 210 g
8 8 vajec Vejce slepičí 560 g
5 lžic 5 lžic horké vody Voda 90 ml
2 lžičky 2 lžičky kypřícího prášku Kypřící prášek 10 g
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
50 dkg 50 dkg másla Máslo kravské 500 g
1/2 l 1/2 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
2 2 vanilkové pudinky Puding v prášku 80 g
25 dkg 25 dkg krupicového cukru Cukr bílý 250 g
20 dkg 20 dkg moučkového cukru Cukr bílý 200 g
10 dkg 10 dkg sušeného mléka (polotučného) Mléko kravské polotučné sušené 100 g
voda (přidáváme po lžících tak dlouho, až se při zpracování vytvoří hmota, která je tuhostí podobná plastelině) Voda
Na zabarvení marcipánu pro růžičky růžičky lze použít Barvu pro použití v potravinách. Dá se koupit v drogerii. Marcipán
marmeláda na potření jednoho dílu dílu dortu Marmeláda jahodová
kokosová moučka na obalení Mouka kokosová

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.