Nutriční hodnoty (Polévka z tuřínu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 132 kJ / 270 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 18,38 g |
– nasycené | 11,77 g |
– nenasycené | 5,97 g |
–– mononenasycené | 3,67 g |
–– polynenasycené | 2,30 g |
––– omega 3 | 0,44 g |
Vláknina | 1,10 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 15,23 g |
– cukry | 4,30 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/4 1/4 většího tuřínu | Tuřín čerstvý | |
1 1 střední brambor | Brambor zimní | 50 g |
cca 10 cm 10 cm bílé části pórku nebo několik jarních cibulek | Pórek čerstvý | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 l 1 l vývaru nebo vody | Vývar hovězí | 1000 ml |
špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská |