Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z tuřínu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 132 kJ /
270 kcal
Bílkoviny10,47 g
– z toho živočišné bílkoviny9,47 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,00 g
Tuky18,38 g
– nasycené11,77 g
– nenasycené5,97 g
–– mononenasycené3,67 g
–– polynenasycené2,30 g
––– omega 30,44 g
Vláknina1,10 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy15,23 g
– cukry4,30 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/4 1/4 většího tuřínu Tuřín čerstvý
1 1 střední brambor Brambor zimní 50 g
cca 10 cm 10 cm bílé části pórku nebo několik jarních cibulek Pórek čerstvý
kousek kousek másla Máslo kravské
100 ml 100 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1 l 1 l vývaru nebo vody Vývar hovězí 1000 ml
špetka špetka muškátového oříšku Muškátový oříšek
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.