Nutriční hodnoty (Vaječno - bramborová polévka s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 310 kJ / 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,28 g |
Tuky | 38,34 g |
– nasycené | 12,08 g |
– nenasycené | 16,96 g |
–– mononenasycené | 11,93 g |
–– polynenasycené | 5,03 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 9,20 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 432 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 59,43 g |
– cukry | 7,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
4 4 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
1 1 menší pikantnější klobása | Klobása | |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
kousek kousek másla ( cca 1,5cm ) | Máslo kravské | |
2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
cca 1 l cca 1 l vývaru nebo o trochu víc | Vývar masový | 1000 ml |
čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
sůl | Sůl mořská |