Nutriční hodnoty (Makovo-tvarohová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 306 kJ / 3 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 53,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,85 g |
Tuky | 286,45 g |
– nasycené | 31,03 g |
– nenasycené | 228,36 g |
–– mononenasycené | 140,25 g |
–– polynenasycené | 88,11 g |
––– omega 3 | 15,92 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 817 mg |
Sodík | 533 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 213,20 g |
– cukry | 28,50 g |
––– laktóza | 9,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
1 1 jablko (nemusí být) | Jablko čerstvé | 150 g |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |