Nutriční hodnoty (Chřest se smetanovo-sýrovou omáčkou, šunkou a bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 800 kJ / 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
Tuky | 71,50 g |
– nasycené | 46,63 g |
– nenasycené | 23,59 g |
–– mononenasycené | 21,34 g |
–– polynenasycené | 2,25 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 231 mg |
Sodík | 4,26 g |
Sůl | 10,65 g |
Sacharidy | 34,14 g |
– cukry | 19,34 g |
––– laktóza | 7,19 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
16 ks 16 ks chřestu bílého | Chřest zelený čerstvý | |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
150 ml 150 ml smetany (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
100 g 100 g ementálu | Ementál | 100 g |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř mletý | Pepř bílý mletý | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
šunka | Šunka vepřová vařená | |
brambory | Brambor zimní |