Nutriční hodnoty (Zapékané brambory s Hermelínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 308 kJ / 1 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 72,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,96 g |
Tuky | 73,70 g |
– nasycené | 45,70 g |
– nenasycené | 24,72 g |
–– mononenasycené | 17,85 g |
–– polynenasycené | 6,87 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 238 mg |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 8,65 g |
Sacharidy | 219,42 g |
– cukry | 39,72 g |
––– laktóza | 19,82 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
2 2 Hermelíny (nebo Camembert) | Hermelín | 200 g |
muškátový oříšek nebo květ | Muškátový oříšek | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
3,5 dcl 3,5 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
mletý kmín | Kmín mletý | |
2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
100 g 100 g uzeniny (nejlépe domácí uzené slaniny) | Párek vepřový | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá |