Nutriční hodnoty (Škvarkové raženky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 992 kJ / 2 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 54,36 g |
Tuky | 78,65 g |
– nasycené | 19,29 g |
– nenasycené | 54,35 g |
–– mononenasycené | 37,82 g |
–– polynenasycené | 16,53 g |
––– omega 3 | 3,23 g |
Vláknina | 21,72 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 348,86 g |
– cukry | 31,73 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
280 ml 280 ml (g) vody | Voda | 280 ml |
30 g 30 g oleje | Olej řepkový | 30 ml |
2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
2 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
2 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček (celkem 25 g) | Vločky ovesné | |
50 g 50 g krájených škvarků | Škvarky | 50 g |
špetka drceného kmínu ( možné přidat i špetku špetku sušeného česneku - opatrně, aby z těsta zas příliš nevoněl) | Česnek sušený | |
70 g 70 g žitné mouky celozrnné jemné | Mouka žitná celozrnná hladká | 70 g |
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
15-18 g 15-18 g droždí | Droždí pekařské lisované | 16.5 g |