Nutriční hodnoty (Marmeládový perník od paní Petrové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 010 kJ / 7 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 88,80 g |
Tuky | 286,18 g |
– nasycené | 32,82 g |
– nenasycené | 238,01 g |
–– mononenasycené | 167,55 g |
–– polynenasycené | 70,46 g |
––– omega 3 | 20,58 g |
Vláknina | 40,20 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 1 134,20 g |
– cukry | 571,00 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
2 hrnky 2 hrnky cukru | Cukr bílý | 500 g |
3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
3 lžíce 3 lžíce marmelády (nejlíp rybízové nebo višňové) | Marmeláda jahodová | 60 g |
hrnek hrnek = cca 200 ml:) |