Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Litina (kynutý bramborák) z domácí pekárny)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 784 kJ /
3 534 kcal
Bílkoviny117,61 g
– z toho živočišné bílkoviny47,81 g
– z toho rostlinné bílkoviny69,80 g
Tuky116,67 g
– nasycené48,30 g
– nenasycené59,31 g
–– mononenasycené44,70 g
–– polynenasycené14,61 g
––– omega 30,50 g
Vláknina57,50 g
Cholesterol 679 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,15 g
Sacharidy489,95 g
– cukry29,35 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 ml 250 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
čerstvé droždí velikosti vlašského ořechu Droždí pekařské lisované
3 3 velké syrové strouhané brambory Brambor zimní 150 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce sádla Sádlo vepřové 37.5 g
4 lžíce 4 lžíce škvarků Škvarky 60 g
150 150 g anglické slaniny pokrájené na kostičky Anglická slanina
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
4 4 utřené stroužky česneku Česnek čerstvý 280 g
dle chuti kmín Kmín
majoránka Majoránka sušená
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
asi 500 g 500 g hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 500 g
libeček Libeček čerstvý
kopřivy Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
petrželka Petržel nať čerstvá
asi 100 g 100 g pokrájené klobásy Klobása 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.