Nutriční hodnoty (Litina (kynutý bramborák) z domácí pekárny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 784 kJ / 3 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 47,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,80 g |
Tuky | 116,67 g |
– nasycené | 48,30 g |
– nenasycené | 59,31 g |
–– mononenasycené | 44,70 g |
–– polynenasycené | 14,61 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 57,50 g |
Cholesterol | 679 mg |
Sodík | 1,44 g |
Sůl | 3,15 g |
Sacharidy | 489,95 g |
– cukry | 29,35 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
čerstvé droždí velikosti vlašského ořechu | Droždí pekařské lisované | |
3 3 velké syrové strouhané brambory | Brambor zimní | 150 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 37.5 g |
4 lžíce 4 lžíce škvarků | Škvarky | 60 g |
150 150 g anglické slaniny pokrájené na kostičky | Anglická slanina | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
4 4 utřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 280 g |
dle chuti kmín | Kmín | |
majoránka | Majoránka sušená | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
asi 500 g 500 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 500 g |
libeček | Libeček čerstvý | |
kopřivy | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
asi 100 g 100 g pokrájené klobásy | Klobása | 100 g |