Nutriční hodnoty (Pastýřský koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 816 kJ / 2 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 89,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,82 g |
Tuky | 131,97 g |
– nasycené | 56,02 g |
– nenasycené | 65,93 g |
–– mononenasycené | 52,84 g |
–– polynenasycené | 13,10 g |
––– omega 3 | 0,75 g |
Vláknina | 29,61 g |
Cholesterol | 793 mg |
Sodík | 397 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 185,09 g |
– cukry | 17,88 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
500 g 500 g mletého masa (hovädzina, jahňacina) | Vepřový ořez | 500 g |
1 1 velká cibule najemno nakrájená | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 velká mrkev najemno nastrouhaná | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1-2 1-2 polévkové lžíce worcesterové omáčky | Worcestrová omáčka | |
1 1 polévková lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
cca 2 2 polévkové lžíce čerstvého tymiánu (alebo asi pol lyžičky sušeného) | Tymián čerstvý | |
1 větvička 1 větvička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
250 ml 250 ml červeného vína | Víno červené suché | 250 ml |
300 ml 300 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 300 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř cerný | Pepř černý | |
1 kg 1 kg brambor vhodných na kaši | Brambor zimní | 1000 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
strouhaný parmazán | Parmezán | |
olivový olej | Olej olivový |