Nutriční hodnoty (Maminčin metrový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 35
Energie | 19 077 kJ / 4 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 51,91 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,06 g |
Tuky | 197,69 g |
– nasycené | 23,45 g |
– nenasycené | 155,54 g |
–– mononenasycené | 110,28 g |
–– polynenasycené | 45,26 g |
––– omega 3 | 12,73 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 642 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 593,40 g |
– cukry | 375,90 g |
––– laktóza | 12,26 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
35 dkg 35 dkg cukru krupice | Cukr bílý | 350 g |
3/4 skleničky 3/4 skleničky vody (2 dcl, vlahé) | Voda | 150 ml |
3/4 skleničky 3/4 skleničky oleje | Olej řepkový | 150 ml |
26 dkg 26 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 260 g |
1 lžičku 1 lžičku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
1/4 l 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
1 1 celé máslo | Máslo kravské | 1 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce rumu | Rum | 25.5 ml |
2 2 lžíce kakaa (pokud máte silné holandské kakao, tak trochu méně) | Kakao prášek |