Nutriční hodnoty (Pórková polévka s haluškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 583 kJ / 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,85 g |
Tuky | 29,63 g |
– nasycené | 15,20 g |
– nenasycené | 11,83 g |
–– mononenasycené | 6,77 g |
–– polynenasycené | 5,05 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 4,46 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 59,85 g |
– cukry | 2,35 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
2 l 2 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 2000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3-4 PL 3-4 PL polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 38.5 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská |