Nutriční hodnoty (Spätzle (špecle) s masovými kuličkami a krémovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 218 kJ / 1 008 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,34 g |
Tuky | 78,25 g |
– nasycené | 47,60 g |
– nenasycené | 23,05 g |
–– mononenasycené | 20,73 g |
–– polynenasycené | 2,33 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 320 mg |
Sodík | 627 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 19,36 g |
– cukry | 9,98 g |
––– laktóza | 5,11 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g mleté hovězí maso (použila jsem čisté hovězí, v receptu je doporučován mix) | Hovězí ořez | 150 g |
40 g 40 g sýra Grana Padano | Parmezán | 40 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 ml 50 ml suchého bílého vína (měla jsem načaté červené, takže jsem použila to) | Víno bílé suché | 50 ml |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
125 ml 125 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
hrst hrst rukoly (nahradila jsem polníčkem, rukolu mi doma nejedí) | Rukola čerstvá | |
olivový olej | Olej olivový | |
několik několik snítek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
hrstka čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |