Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Spätzle (špecle) s masovými kuličkami a krémovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 218 kJ /
1 008 kcal
Bílkoviny47,48 g
– z toho živočišné bílkoviny45,14 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,34 g
Tuky78,25 g
– nasycené47,60 g
– nenasycené23,05 g
–– mononenasycené20,73 g
–– polynenasycené2,33 g
––– omega 30,57 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 627 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy19,36 g
– cukry9,98 g
––– laktóza5,11 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
150 g 150 g mleté hovězí maso (použila jsem čisté hovězí, v receptu je doporučován mix) Hovězí ořez 150 g
40 g 40 g sýra Grana Padano Parmezán 40 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
50 ml 50 ml suchého bílého vína (měla jsem načaté červené, takže jsem použila to) Víno bílé suché 50 ml
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
125 ml 125 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 125 ml
hrst hrst rukoly (nahradila jsem polníčkem, rukolu mi doma nejedí) Rukola čerstvá
olivový olej Olej olivový
několik několik snítek rozmarýnu Rozmarýn sušený
hrstka čerstvé petrželky Petržel nať čerstvá
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.