Nutriční hodnoty (Celerová krémová polévka s mrkví a kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 941 kJ / 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 41,80 g |
– nasycené | 26,70 g |
– nenasycené | 14,56 g |
–– mononenasycené | 13,14 g |
–– polynenasycené | 1,42 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 265 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 11,60 g |
– cukry | 7,00 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 200 g 200 g celeru | Celer bulva čerstvá | 200 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
kuřecí prso | Kuře prso | |
bujón nebo vývar dle potřeby | Bujón hovězí | |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
případně smetanu nebo plnotučné mléko na zjemnění | Smetana kravská sladká 12% |