Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s uzeným masem a vaječnou jíškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 1 884 kJ / 450 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,90 g |
Tuky | 12,76 g |
– nasycené | 3,07 g |
– nenasycené | 6,17 g |
–– mononenasycené | 4,74 g |
–– polynenasycené | 1,44 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 15,06 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 40,80 g |
– cukry | 16,68 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velká kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
100 g 100 g vařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 100 g |
kousek kousek másla (nebo olej) | Máslo kravské | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
zeleninový vývar (nebo voda) | Vývar zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
pažitka | Pažitka čerstvá |