Nutriční hodnoty (Květákové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 001 kJ / 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,73 g |
Tuky | 24,57 g |
– nasycené | 5,05 g |
– nenasycené | 13,66 g |
–– mononenasycené | 10,34 g |
–– polynenasycené | 3,32 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 12,81 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 27,80 g |
– cukry | 8,88 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
1/2 1/2 malé jemně nakrájené cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mraženého hrášku a mrkví (můžete nahradit čerstvou) | Hrášek zelený mražený | 125 g |
2 stroužky 2 stroužky drceného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
5 5 jarních cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
3 lžičky 3 lžičky sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
1 lžička 1 lžička teriyaki omáčky | Teriyaki omáčka |