Nutriční hodnoty (Smažené kuřecí zamotance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 4 790 kJ / 1 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 143,34 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,05 g |
Tuky | 48,74 g |
– nasycené | 21,66 g |
– nenasycené | 20,48 g |
–– mononenasycené | 15,79 g |
–– polynenasycené | 4,69 g |
––– omega 3 | 0,90 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 735 mg |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 6,49 g |
Sacharidy | 27,22 g |
– cukry | 6,21 g |
––– laktóza | 1,69 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 250 g 250 g moravského uzeného (nařezaného na tenké plátky) | Vepřová kýta uzená | 250 g |
cca 300-350 g cca 300-350 g kuřecích prsou | Kuře prso | 325 g |
1 lžíce 1 lžíce provensálského koření | Provensálské koření | 15 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
několik několik lístků pažitky | Pažitka čerstvá | |
zelená cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
1 - 2 1 - 2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
hladlá mouka | Mouka pšeničná hladká | |
strouhanka na trojbal | Strouhanka pšeničná | |
tuk na smažení | Olej řepkový | |
mrkev -(vývar) | Mrkev čerstvá | |
1/2 kostky 1/2 kostky masoxu nebo hovězího bujónu | Bujón hovězí | 5 g |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
4 - 5 lžic 4 - 5 lžic smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 67.5 ml |
1 lžíce 1 lžíce hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
sůl | Sůl mořská |