Nutriční hodnoty (Cuketové risotto zapečené pod grilem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 170 kJ / 2 192 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 80,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,64 g |
Tuky | 56,22 g |
– nasycené | 32,22 g |
– nenasycené | 22,13 g |
–– mononenasycené | 13,55 g |
–– polynenasycené | 8,59 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 25,46 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 9,59 g |
Sacharidy | 282,18 g |
– cukry | 20,53 g |
––– laktóza | 2,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g rýže na risotto (Arborio, Vialone nano apod.) | Rýže bílá kulatozrnná | 300 g |
asi 800 g 800 g mladých cuket | Cuketa čerstvá | 800 g |
olivový olej | Olej olivový | |
máslo | Máslo kravské | |
1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
150 ml 150 ml dobrého bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
1 l 1 l horkého kuřecího vývaru (nebo zeleninového) | Vývar kuřecí | 1000 ml |
100 g 100 g sušené šunky (prosciutto) | Pršut | 100 g |
150 g 150 g sýra s bílou plísní typu Camembert | Hermelín | 150 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
petrželka hladkolistá | Petržel nať čerstvá | |
Parmezán | Parmezán |