Nutriční hodnoty (Zelňačka z raného zelí (kozí brada))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 6 351 kJ / 1 518 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,13 g |
Tuky | 106,00 g |
– nasycené | 61,55 g |
– nenasycené | 41,35 g |
–– mononenasycené | 34,68 g |
–– polynenasycené | 6,68 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 41,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 86,80 g |
– cukry | 37,25 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 hlávky 1/2 hlávky jarního zelí | Zelí bílé čerstvé | 1500 g |
2 2 větší nové brambory | Brambor raný | |
1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
několik několik snítek kopru | Kopr nať čerstvý | |
50 g 50 g anglické slaniny nebo špeku | Anglická slanina | 50 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce octa | Ocet lihový | 37.5 ml |