Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zelňačka z raného zelí (kozí brada))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie6 351 kJ /
1 518 kcal
Bílkoviny33,68 g
– z toho živočišné bílkoviny6,55 g
– z toho rostlinné bílkoviny27,13 g
Tuky106,00 g
– nasycené61,55 g
– nenasycené41,35 g
–– mononenasycené34,68 g
–– polynenasycené6,68 g
––– omega 30,68 g
Vláknina41,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,20 g
Sacharidy86,80 g
– cukry37,25 g
––– laktóza6,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 hlávky 1/2 hlávky jarního zelí Zelí bílé čerstvé 1500 g
2 2 větší nové brambory Brambor raný
1 lžička 1 lžička kmínu Kmín 5 g
sůl Sůl mořská
200 ml 200 ml smetany ke šlehání 33% Smetana kravská sladká 30% 200 ml
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 25 g
několik několik snítek kopru Kopr nať čerstvý
50 g 50 g anglické slaniny nebo špeku Anglická slanina 50 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce octa Ocet lihový 37.5 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.