Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dvojcelerová polévka s pestem ze sušených rajčat)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 741 kJ /
416 kcal
Bílkoviny24,33 g
– z toho živočišné bílkoviny17,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,33 g
Tuky8,88 g
– nasycené5,35 g
– nenasycené3,06 g
–– mononenasycené2,23 g
–– polynenasycené0,83 g
––– omega 30,07 g
Vláknina16,95 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 457 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy52,42 g
– cukry33,21 g
––– laktóza24,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
plátek plátek másla cca 1 cm silný Máslo kravské
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1/2 bulvy 1/2 bulvy středně velkého celeru ( nebo jeden menší celý ) Celer bulva čerstvá 270 g
2 PL 2 PL hl. mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru Celer řapíkatý
500 ml 500 ml vody nebo vývaru Voda 500 ml
500 ml 500 ml mléka (nebo smetany na vaření, pokud chceme mít polévku opravdu hodně vydatnou) Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
1-2 1-2 drobně pokrájená sušená rajčata (mohou být i naložená v oleji ) Dužina červeného rajčete sušená
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
špetka špetka chilli vloček Chilli paprička sušená

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.