Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bucharský šašlik a bochánky z mletého masa)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 937 kJ /
2 136 kcal
Bílkoviny129,13 g
– z toho živočišné bílkoviny114,66 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,47 g
Tuky126,29 g
– nasycené42,83 g
– nenasycené71,89 g
–– mononenasycené55,27 g
–– polynenasycené16,61 g
––– omega 30,75 g
Vláknina15,51 g
Cholesterol 820 mg
Sodík 2,93 g
Sůl6,88 g
Sacharidy113,55 g
– cukry26,39 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g mletého masa (nejlepší je na to hovězí, ale i směs nebo samotné vepřové se u nás dá zatím použít) Vepřový ořez 600 g
2 2 rohlíky (nebo 1/2 velké housky odpovídající tomu množství) Rohlík pšeničný bílý 86 g
cca 2 dcl cca 2 dcl silného slepičího (kuřecího) vývaru Vývar slepičí 200 ml
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky Podravky Kořenící směs sypká 7.5 g
2 cm 2 cm zázvoru (nastrouhaného) Zázvor sušený
1 lžička 1 lžička mletého koriandru Koriandr list sušený 5 g
1 lžička 1 lžička mletého badyánu Badyán 5 g
1 lžíce 1 lžíce mleté kurkumy Kurkuma mletá 15 g
kůra z 1/2 kůra z 1/2 malého citrónu Citrón čerstvý 45 g
2 lžičky 2 lžičky pískového cukru Cukr bílý 10 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1/2 1/2 jablka (na velmi malé kousky nebo tenké lupínky pokrájenou dužinu, zbaveného slupky a semen) Jablko čerstvé 75 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce strouhanky Strouhanka pšeničná 22.5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.