Nutriční hodnoty (Vepřové kotlety na houbách s rýží čtyř barev)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 8 668 kJ / 2 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 145,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,87 g |
Tuky | 151,43 g |
– nasycené | 62,31 g |
– nenasycené | 80,10 g |
–– mononenasycené | 66,11 g |
–– polynenasycené | 13,99 g |
––– omega 3 | 2,22 g |
Vláknina | 7,51 g |
Cholesterol | 430 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,80 g |
Sacharidy | 25,85 g |
– cukry | 18,25 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g vepřové vykostěné kotlety | Vepřová kotleta bez kosti | 600 g |
100 g 100 g slaniny (může být i anglická) | Špek | 100 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
20 20 – 25 menších hub | Hřib čerstvý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamonu (nebo drceného) | Kardamom prášek | 2.5 g |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
sůl (i Podravka) | Sůl mořská | |
6 - 8 kuliček 6 - 8 kuliček drceného zeleného pepře | Pepř zelený | |
3 3 – 4 lístky máty | Máta peprná list čerstvá | |
1 1 půllitrový hrnek rýže | Rýže bílá | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2,5 2,5 čtvrtlitrových hrnků vařící vody (nebo drůbeží vývar) | Voda | |
1 lžička 1 lžička mleté kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
3 lžíce 3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
3 lžíce 3 lžíce špenátu (vařený nebo protlak) | Špenát čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
10 10 oliv (cca) | Olivy čerstvé zralé | |
1 1 menší rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
5 - 6 5 - 6 malých šalotek | Šalotka čerstvá | |
pažitka (2 - 3 na porci) | Pažitka čerstvá | |
kolik porcí - tolik koleček koleček citrónu na žlutou rýži (na foto není, došel citrón) | Citrón čerstvý |