Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřové kotlety na houbách s rýží čtyř barev)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie8 668 kJ /
2 072 kcal
Bílkoviny148,77 g
– z toho živočišné bílkoviny145,90 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,87 g
Tuky151,43 g
– nasycené62,31 g
– nenasycené80,10 g
–– mononenasycené66,11 g
–– polynenasycené13,99 g
––– omega 32,22 g
Vláknina7,51 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 1,98 g
Sůl4,80 g
Sacharidy25,85 g
– cukry18,25 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g vepřové vykostěné kotlety Vepřová kotleta bez kosti 600 g
100 g 100 g slaniny (může být i anglická) Špek 100 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
20 20 – 25 menších hub Hřib čerstvý
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamonu (nebo drceného) Kardamom prášek 2.5 g
200 g 200 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
sůl (i Podravka) Sůl mořská
6 - 8 kuliček 6 - 8 kuliček drceného zeleného pepře Pepř zelený
3 3 – 4 lístky máty Máta peprná list čerstvá
1 1 půllitrový hrnek rýže Rýže bílá
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
2,5 2,5 čtvrtlitrových hrnků vařící vody (nebo drůbeží vývar) Voda
1 lžička 1 lžička mleté kurkumy Kurkuma mletá 5 g
3 lžíce 3 lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový 45 g
3 lžíce 3 lžíce špenátu (vařený nebo protlak) Špenát čerstvý
sůl Sůl mořská
10 10 oliv (cca) Olivy čerstvé zralé
1 1 menší rajče Rajče červené čerstvé 60 g
5 - 6 5 - 6 malých šalotek Šalotka čerstvá
pažitka (2 - 3 na porci) Pažitka čerstvá
kolik porcí - tolik koleček koleček citrónu na žlutou rýži (na foto není, došel citrón) Citrón čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.