Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová hustá jarní polévka s rýží a kurkumou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 437 kJ /
1 538 kcal
Bílkoviny27,24 g
– z toho živočišné bílkoviny0,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny26,89 g
Tuky45,16 g
– nasycené27,89 g
– nenasycené16,05 g
–– mononenasycené13,68 g
–– polynenasycené2,36 g
––– omega 30,20 g
Vláknina19,61 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 450 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy247,14 g
– cukry25,31 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 velká mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 velká petržel Petržel kořenová čerstvá
1/2 1/2 bulvy celeru Celer bulva čerstvá
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 pórek Pórek čerstvý
1 1 kedluben Kedluben čerstvý 180 g
1 hrnek 1 hrnek uvařené rýže Rýže bílá 250 g
1 lžíce 1 lžíce kurkumy Kurkuma mletá 15 g
sůl Sůl mořská
Podravka Kořenící směs sypká
1,25 l 1,25 l vody Voda 1250 ml
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu (nemusí být) Bujón zeleninový 10 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 25 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu Kmín 2.5 g
zelená petrželka (i se stopkami) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.