Nutriční hodnoty (Zeleninová hustá jarní polévka s rýží a kurkumou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 437 kJ / 1 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,89 g |
Tuky | 45,16 g |
– nasycené | 27,89 g |
– nenasycené | 16,05 g |
–– mononenasycené | 13,68 g |
–– polynenasycené | 2,36 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 19,61 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 450 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 247,14 g |
– cukry | 25,31 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/2 1/2 bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
1 1 kedluben | Kedluben čerstvý | 180 g |
1 hrnek 1 hrnek uvařené rýže | Rýže bílá | 250 g |
1 lžíce 1 lžíce kurkumy | Kurkuma mletá | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
Podravka | Kořenící směs sypká | |
1,25 l 1,25 l vody | Voda | 1250 ml |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu (nemusí být) | Bujón zeleninový | 10 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
zelená petrželka (i se stopkami) | Petržel nať čerstvá |