Nutriční hodnoty (Kuřecí řízek na citrónovém pepři se salátem z kedlubny a čínského zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 23 898 kJ / 5 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 621,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 541,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 80,18 g |
Tuky | 116,29 g |
– nasycené | 24,20 g |
– nenasycené | 72,97 g |
–– mononenasycené | 55,24 g |
–– polynenasycené | 17,73 g |
––– omega 3 | 4,46 g |
Vláknina | 66,29 g |
Cholesterol | 2,71 g |
Sodík | 4,73 g |
Sůl | 9,57 g |
Sacharidy | 511,63 g |
– cukry | 47,22 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 lžíce 3 lžíce citronového pepře | Pepř černý | |
1,5 šálku 1,5 šálku (110 g) strouhanky | Strouhanka pšeničná | 375 g |
1/2 šálku 1/2 šálku (75 g) hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
4 4 vejce (2 na trojobal a 2 uvařená natvrdo do salátu) | Vejce slepičí | 280 g |
několik lžic několik lžic oleje na smažení | Olej řepkový | |
6 6 malých kuřecích prsních řízků | Kuře prso | 2100 g |
800 g 800 g malých umytých brambor překrojených na čtvrtky | Brambor zimní | 800 g |
1 1 kedluben pokrájíme na tenké plátky | Kedluben čerstvý | 180 g |
2 2 – 3 zelené cibulky na kolečka | Cibulka jarní čerstvá | |
1 1 klínek (asi 50 g) celeru nastrouháme na jemném struhadle | Celer bulva čerstvá | 540 g |
vsypeme asi 2 hrsti posekaných listů čínského zelí | Zelí čínské čerstvé | |
přidáme na kostičky kostičky pokrájená natvrdo uvařená | ||
2 2 vejce (promícháme) | Vejce slepičí | 140 g |
1/2 šálku 1/2 šálku balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | |
2 lžic 2 lžic extra panenského olivového oleje | Olej olivový | 40 ml |
1 lžičky 1 lžičky dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
4 kostek 4 kostek hnědého cukru několikrát promícháme přeložením | Cukr třtinový | |
solí | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
pažitkou | Pažitka čerstvá | |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
snítky snítky kopru | Kopr nať čerstvý |