Nutriční hodnoty (Keftedes)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 403 kJ / 1 530 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 90,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,04 g |
Tuky | 87,41 g |
– nasycené | 28,67 g |
– nenasycené | 51,21 g |
–– mononenasycené | 38,74 g |
–– polynenasycené | 12,47 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 23,96 g |
Cholesterol | 503 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 72,14 g |
– cukry | 14,05 g |
––– laktóza | 2,94 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého masa (dá se z jakéhokoliv - vepřové, hovězí, mix, jehněčí) | Vepřový ořez | 500 g |
5 plátků 5 plátků toastového chleba (bez kůrek) | Toast pšeničný tmavý | 100 g |
60 ml 60 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3 PL 3 PL nasekané hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | 45 g |
2 PL 2 PL nasekané máty | Máta peprná list čerstvá | 30 g |
1 PL 1 PL nasekaného oregana | Oregano sušené | 15 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
špetka špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
sůl | Sůl mořská |