Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Francouzská hovězí pečeně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie8 677 kJ /
2 074 kcal
Bílkoviny180,46 g
– z toho živočišné bílkoviny161,42 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,04 g
Tuky72,59 g
– nasycené20,67 g
– nenasycené48,06 g
–– mononenasycené42,17 g
–– polynenasycené5,89 g
––– omega 30,33 g
Vláknina25,51 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy123,31 g
– cukry14,48 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce extra panenského olivového oleje Olej olivový 40 ml
0,75 kg 0,75 kg hovězí roštěné (nebo hrudí - prošpikované, zformované do válce a svázané) Hovězí roštěnec 750 g
2 2 střední plátky slaniny (kůra odstraněna, nasekané na kostičky) Špek
1/2 1/2 pórku krájeného na tenké plátky Pórek čerstvý
2 stroužky 2 stroužky česneku na tenké plátky Česnek čerstvý 14 g
6 6 francouzských šalotek loupaných Šalotka čerstvá
2-4 2-4 mrkve drobně nakrájené Mrkev čerstvá 150 g
250 ml 250 ml (1 šálek) červené víno Víno červené suché 250 ml
250 ml 250 ml (1 šálek) hovězího vývaru Vývar hovězí 250 ml
celer Celer bulva čerstvá
bobkový list Bobkový list sušený
tymián Tymián sušený
petržel - vše svázané nití do svazečku Petržel kořenová čerstvá
600 g 600 g menších brambor řádně vydrhnutých (nebo oškrábaných) a podélně rozkrojených Brambor zimní 600 g
150 g 150 g očištěných žampionů Žampion čerstvý 150 g
Nasekané čerstvé bylinky (petrželka,pažitka, bazalka atd.) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.