Nutriční hodnoty (Francouzská hovězí pečeně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 8 677 kJ / 2 074 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 161,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,04 g |
Tuky | 72,59 g |
– nasycené | 20,67 g |
– nenasycené | 48,06 g |
–– mononenasycené | 42,17 g |
–– polynenasycené | 5,89 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 25,51 g |
Cholesterol | 338 mg |
Sodík | 595 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 123,31 g |
– cukry | 14,48 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce extra panenského olivového oleje | Olej olivový | 40 ml |
0,75 kg 0,75 kg hovězí roštěné (nebo hrudí - prošpikované, zformované do válce a svázané) | Hovězí roštěnec | 750 g |
2 2 střední plátky slaniny (kůra odstraněna, nasekané na kostičky) | Špek | |
1/2 1/2 pórku krájeného na tenké plátky | Pórek čerstvý | |
2 stroužky 2 stroužky česneku na tenké plátky | Česnek čerstvý | 14 g |
6 6 francouzských šalotek loupaných | Šalotka čerstvá | |
2-4 2-4 mrkve drobně nakrájené | Mrkev čerstvá | 150 g |
250 ml 250 ml (1 šálek) červené víno | Víno červené suché | 250 ml |
250 ml 250 ml (1 šálek) hovězího vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
celer | Celer bulva čerstvá | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
tymián | Tymián sušený | |
petržel - vše svázané nití do svazečku | Petržel kořenová čerstvá | |
600 g 600 g menších brambor řádně vydrhnutých (nebo oškrábaných) a podélně rozkrojených | Brambor zimní | 600 g |
150 g 150 g očištěných žampionů | Žampion čerstvý | 150 g |
Nasekané čerstvé bylinky (petrželka,pažitka, bazalka atd.) | Petržel nať čerstvá |