Nutriční hodnoty (Polévka z čínského zelí a zeleniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 655 kJ / 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,18 g |
Tuky | 52,42 g |
– nasycené | 33,14 g |
– nenasycené | 18,48 g |
–– mononenasycené | 16,21 g |
–– polynenasycené | 2,27 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,21 g |
Sacharidy | 28,84 g |
– cukry | 5,23 g |
––– laktóza | 0,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 větší hlávky čínského zelí | Zelí čínské čerstvé | |
2 2 jarní karotky | Mrkev čerstvá | |
1 1 kořínek petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
50 g 50 g celerové bulvy | Celer bulva čerstvá | 50 g |
1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl ochucená (Podravka) | Sůl mořská | |
1 kostka 1 kostka slepičího bujónu Knorr | Bujón kuřecí BIO | 10 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce sekané zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | 37.5 g |
1,5 l 1,5 l vařící vody | Voda | 1500 ml |