Nutriční hodnoty (Houbová omáčka a karlovarské koule)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 14 829 kJ / 3 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 39,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 48,16 g |
Tuky | 221,86 g |
– nasycené | 97,48 g |
– nenasycené | 110,03 g |
–– mononenasycené | 85,01 g |
–– polynenasycené | 25,02 g |
––– omega 3 | 5,94 g |
Vláknina | 40,63 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 4,96 g |
Sacharidy | 279,71 g |
– cukry | 39,62 g |
––– laktóza | 11,52 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g pokrájených hub | Hřib čerstvý | 300 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 cm plátek másla | Máslo kravské | 2 g |
5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
5 lžíc 5 lžíc hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
1 l 1 l studeného vývaru (lze nahradit vodou a masoxem) | Vývar masový | 1000 ml |
200 ml 200 ml zakysané smetany (nebo sladké smetany) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
citron | Citrón čerstvý | |
5 5 rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 215 g |
4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
120 g 120 g másla změklého | Máslo kravské | 120 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
sůl | Sůl mořská | |
3 lžíce 3 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 45 g |
3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |