Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Houbová omáčka a karlovarské koule)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie14 829 kJ /
3 544 kcal
Bílkoviny88,04 g
– z toho živočišné bílkoviny39,88 g
– z toho rostlinné bílkoviny48,16 g
Tuky221,86 g
– nasycené97,48 g
– nenasycené110,03 g
–– mononenasycené85,01 g
–– polynenasycené25,02 g
––– omega 35,94 g
Vláknina40,63 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 2,24 g
Sůl4,96 g
Sacharidy279,71 g
– cukry39,62 g
––– laktóza11,52 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g pokrájených hub Hřib čerstvý 300 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 cm plátek másla Máslo kravské 2 g
5 lžic 5 lžic oleje Olej řepkový 55 ml
5 lžíc 5 lžíc hladké mouky Mouka pšeničná hladká 50 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu Kmín 2.5 g
sůl Sůl mořská
2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky Petržel nať čerstvá 30 g
1 l 1 l studeného vývaru (lze nahradit vodou a masoxem) Vývar masový 1000 ml
200 ml 200 ml zakysané smetany (nebo sladké smetany) Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
citron Citrón čerstvý
5 5 rohlíků Rohlík pšeničný bílý 215 g
4 lžíce 4 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 60 ml
2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky Petržel nať čerstvá 30 g
120 g 120 g másla změklého Máslo kravské 120 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
sůl Sůl mořská
3 lžíce 3 lžíce hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 45 g
3 lžíce 3 lžíce strouhanky Strouhanka pšeničná 45 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.