Nutriční hodnoty (Lasagne s makrelou, ricottou, špenátem a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 13 858 kJ / 3 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 185,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 140,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,66 g |
Tuky | 170,00 g |
– nasycené | 70,98 g |
– nenasycené | 85,95 g |
–– mononenasycené | 72,51 g |
–– polynenasycené | 13,44 g |
––– omega 3 | 2,23 g |
Vláknina | 26,99 g |
Cholesterol | 608 mg |
Sodík | 1,48 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 246,34 g |
– cukry | 41,97 g |
––– laktóza | 14,17 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
425 g 425 g makrely (v konzervě) | Makrela | 425 g |
300 g 300 g mražený sekaný špenát rozmrazený a zbavený nadměrné vlhkosti | Špenát čerstvý | 300 g |
200 g 200 g čerstvá Ricotta | Ricotta | 200 g |
1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
20 g 20 g jemně nasekané bazalky | Bazalka čerstvá | 20 g |
50 g 50 g jemně strouhaného Parmezánu (Gran Moravia) | Parmezán | 50 g |
350 g 350 g Boloňské omáčky | ||
400 g 400 g loupaných rajčat se šťávou (v konzervě) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 400 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
250 g 250 g lasagne | Lasagne | 250 g |
100 g 100 g strouhané Mozzarelly | Mozzarella kravská | 100 g |
100 g 100 g půlených sterilovaných oliv | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
100 g 100 g smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |