Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Lasagne s makrelou, ricottou, špenátem a rajčaty)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie13 858 kJ /
3 312 kcal
Bílkoviny185,69 g
– z toho živočišné bílkoviny140,03 g
– z toho rostlinné bílkoviny45,66 g
Tuky170,00 g
– nasycené70,98 g
– nenasycené85,95 g
–– mononenasycené72,51 g
–– polynenasycené13,44 g
––– omega 32,23 g
Vláknina26,99 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,80 g
Sacharidy246,34 g
– cukry41,97 g
––– laktóza14,17 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
425 g 425 g makrely (v konzervě) Makrela 425 g
300 g 300 g mražený sekaný špenát rozmrazený a zbavený nadměrné vlhkosti Špenát čerstvý 300 g
200 g 200 g čerstvá Ricotta Ricotta 200 g
1 1 citron Citrón čerstvý 90 g
20 g 20 g jemně nasekané bazalky Bazalka čerstvá 20 g
50 g 50 g jemně strouhaného Parmezánu (Gran Moravia) Parmezán 50 g
350 g 350 g Boloňské omáčky
400 g 400 g loupaných rajčat se šťávou (v konzervě) Dužina červeného rajčete čerstvá 400 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje Olej olivový 27.5 ml
250 g 250 g lasagne Lasagne 250 g
100 g 100 g strouhané Mozzarelly Mozzarella kravská 100 g
100 g 100 g půlených sterilovaných oliv Olivy čerstvé zralé 100 g
100 g 100 g smetany ke šlehání 33% Smetana kravská sladká 30% 100 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.