Nutriční hodnoty (Očkatý chléb s kefírem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 819 kJ / 1 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 56,50 g |
Tuky | 11,48 g |
– nasycené | 2,39 g |
– nenasycené | 7,03 g |
–– mononenasycené | 1,66 g |
–– polynenasycené | 5,37 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 24,30 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 369,40 g |
– cukry | 25,70 g |
––– laktóza | 3,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g kefíru (dávám domácí, z tibetské kefírové houby) | Kefír | 100 ml |
280 g 280 g vody | Voda | 280 ml |
2 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
2 lžičky 2 lžičky kmínu | Kmín | 10 g |
lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
120 g 120 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 120 g |
100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
280 g 280 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 280 g |
10 g 10 g droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |
velká lžíce lžíce žitného kvásku | Kvásek žitný |