Nutriční hodnoty (Pečená kachní stehna na medu, s červeným zelím a bramborovým knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 18 290 kJ / 4 371 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 82,57 g |
Tuky | 66,73 g |
– nasycené | 27,66 g |
– nenasycené | 32,86 g |
–– mononenasycené | 23,52 g |
–– polynenasycené | 9,34 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 90,48 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 16,21 g |
Sacharidy | 784,34 g |
– cukry | 263,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 kachní stehna | Kachna stehno s kostí a kůží | |
3 kusy 3 kusy jarní karotky | Mrkev čerstvá | |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
lžička lžička kmínu | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
3 lžíce 3 lžíce balzamikového octa nebo 2 kostky (1 vrchovatá lžička) hnědého cukru | Ocet balsamikový bílý | 60 ml |
3/4 kg 3/4 kg červeného zelí (asi polovina menší hlávky) | Zelí červené čerstvé | 750 g |
50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/8 litru 1/8 litru vody | Voda | 125 ml |
2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
4 pl 4 pl rozinek nebo sultánek | Rozinky | 60 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce jablečného moštu | Šťáva z jablka | |
hnědý cukr a ocet podle chuti | Cukr třtinový | |
1,5 dl 1,5 dl červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
1 1 mletý hřebíček na dochucení | Hřebíček | |
cibulová nať z jarní cibule na ozdobení | Cibulka jarní nať čerstvá | |
750 g 750 g syrových oloupaných brambor | Brambor zimní | 750 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
300 g 300 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 300 g |
posekaná cibule do červena osmažená na sádle na přelití | Cibule čerstvá | |
1 kg 1 kg brambor (1/2 kg vařených oloupaných brambor + 1/2 kg syrových oloupaných brambor) | Brambor zimní | 1000 g |
sůl | Sůl mořská | |
stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý | |
hladká mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká |