Nutriční hodnoty (Krémová květáková polévka s mangoldem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 819 kJ / 196 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 13,80 g |
– nasycené | 8,88 g |
– nenasycené | 4,13 g |
–– mononenasycené | 3,75 g |
–– polynenasycené | 0,38 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 1,10 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 12,85 g |
– cukry | 5,25 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 středně velkého květáku | Květák čerstvý | |
1 1 brambor | Brambor zimní | 50 g |
125 ml 125 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
10 10 listů mangoldu | Mangold | |
hrst hrst vyloupaného hrášku | Hrášek zelený | |
sůl | Sůl mořská | |
špetka špetka muškátového oříšku a bílého pepře | Muškátový oříšek | |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské |