Nutriční hodnoty (Jahodovo-špenátový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 038 kJ / 965 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,83 g |
Tuky | 53,68 g |
– nasycené | 7,32 g |
– nenasycené | 44,71 g |
–– mononenasycené | 34,48 g |
–– polynenasycené | 10,23 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 159 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 94,79 g |
– cukry | 84,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g jahod (čerstvých) | Jahody čerstvé | 400 g |
400 g 400 g čerstvého baby špenátu | Baby špenát | 400 g |
2 2 menší jarní cibulky (nebo 1 větší) | Cibulka jarní čerstvá | |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
2 lžíce 2 lžíce jablečného octa | Ocet jablečný | 30 ml |
4 lžíce 4 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 60 g |
1 lžička 1 lžička máku | Mák modrý | 5 g |
2 lžičky 2 lžičky sezamových semínek (nebo semínek drceného konopí) | Sezam loupaný | 10 g |
1 špetka 1 špetka mleté sladké papriky | Paprika červená sušená |