Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémová polévka z řapíkatého celeru a jablek)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 506 kJ /
360 kcal
Bílkoviny7,18 g
– z toho živočišné bílkoviny5,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,58 g
Tuky22,69 g
– nasycené14,43 g
– nenasycené6,89 g
–– mononenasycené6,05 g
–– polynenasycené0,84 g
––– omega 30,24 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy28,90 g
– cukry25,80 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 svazek 1 svazek řapíkatého celeru, snažte se vybrat co nejpevnější a nejsvětlejší celer, ten bývá nejšťavnatější
1 1 jablko, vybírejte z kyselých odrůd, ideální je například Granny Smith
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 dcl 2 dcl smetany Smetana kravská sladká 12% 200 ml
sůl Sůl mořská
bílý pepř Pepř bílý
olej Olej řepkový
lžička lžička másla, ideálně použijte přepuštěné máslo Ghi Ghí
1 1 jablko na ozdobu Jablko čerstvé 150 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.