Nutriční hodnoty (Krémová polévka z řapíkatého celeru a jablek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 506 kJ / 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,58 g |
Tuky | 22,69 g |
– nasycené | 14,43 g |
– nenasycené | 6,89 g |
–– mononenasycené | 6,05 g |
–– polynenasycené | 0,84 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 28,90 g |
– cukry | 25,80 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek řapíkatého celeru, snažte se vybrat co nejpevnější a nejsvětlejší celer, ten bývá nejšťavnatější | ||
1 1 jablko, vybírejte z kyselých odrůd, ideální je například Granny Smith | ||
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 dcl 2 dcl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
olej | Olej řepkový | |
lžička lžička másla, ideálně použijte přepuštěné máslo Ghi | Ghí | |
1 1 jablko na ozdobu | Jablko čerstvé | 150 g |