Nutriční hodnoty (Křehké sušenky s levandulí a tymiánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 685 kJ / 3 032 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,15 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,75 g |
Tuky | 184,76 g |
– nasycené | 114,12 g |
– nenasycené | 65,30 g |
–– mononenasycené | 57,90 g |
–– polynenasycené | 7,40 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 795 mg |
Sodík | 108 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 299,58 g |
– cukry | 115,08 g |
––– laktóza | 1,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
210 g 210 g změklého másla | Máslo kravské | 210 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
250 g 250 g hladké mouky (já použila hladkou a hladkou špaldovou v poměru 1:1) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1 lžíce 1 lžíce bramborového škrobu (lze použít i kukuřičný) | Bramborový škrob | 15 g |
1 1 vejce (žloutek) | Vejce slepičí | 70 g |
1 citron ( 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy + nastrouhaná kůra z 1 citron | Šťáva z citrónu | 15 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
levanduli a na druhou | Levandule květ čerstvý | |
čerstvý tymián nebo může být i citronový tymián nebo rozmarýn | Tymián čerstvý | |
(U bylinek postupujte s rozvahou. Na celou dávku těsta použijte maximálně 2 lžíce bylinek sušených o trochu méně Vhodné jsou bylinky jako levandule, tymián ideální je citronový nebo rozmarýn lístky nasekané na malé kousky). | Petržel nať čerstvá |