Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Křehké sušenky s levandulí a tymiánem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 685 kJ /
3 032 kcal
Bílkoviny38,90 g
– z toho živočišné bílkoviny10,15 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,75 g
Tuky184,76 g
– nasycené114,12 g
– nenasycené65,30 g
–– mononenasycené57,90 g
–– polynenasycené7,40 g
––– omega 30,91 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy299,58 g
– cukry115,08 g
––– laktóza1,68 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
210 g 210 g změklého másla Máslo kravské 210 g
100 g 100 g moučkového cukru Cukr bílý 100 g
250 g 250 g hladké mouky (já použila hladkou a hladkou špaldovou v poměru 1:1) Mouka pšeničná hladká 250 g
1 lžíce 1 lžíce bramborového škrobu (lze použít i kukuřičný) Bramborový škrob 15 g
1 1 vejce (žloutek) Vejce slepičí 70 g
1 citron ( 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy + nastrouhaná kůra z 1 citron Šťáva z citrónu 15 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
levanduli a na druhou Levandule květ čerstvý
čerstvý tymián nebo může být i citronový tymián nebo rozmarýn Tymián čerstvý
(U bylinek postupujte s rozvahou. Na celou dávku těsta použijte maximálně 2 lžíce bylinek sušených o trochu méně Vhodné jsou bylinky jako levandule, tymián ideální je citronový nebo rozmarýn lístky nasekané na malé kousky). Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.