Nutriční hodnoty (Majonézový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 281 kJ / 4 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 39,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 51,00 g |
Tuky | 277,37 g |
– nasycené | 38,81 g |
– nenasycené | 205,82 g |
–– mononenasycené | 66,84 g |
–– polynenasycené | 138,98 g |
––– omega 3 | 3,28 g |
Vláknina | 61,05 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 3,23 g |
Sůl | 7,35 g |
Sacharidy | 291,65 g |
– cukry | 46,85 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
50 g 50 g sterilizovaného hrášku | Hrášek zelený | 50 g |
200 g 200 g vařené kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 200 g |
5 ks 5 ks sterilizované okurky | Okurka salátová čerstvá | 1250 g |
5 ks 5 ks natvrdo uvařených vajec | Vejce slepičí | 315 g |
300 ml 300 ml majonézy | Majonéza | 300 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 kávová lžička mletého pepře černého | Pepř černý mletý | |
3 3 polévkové lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | |
1 1 polévková lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | |
5 5 polévkových lžic octu | Ocet lihový | |
5 5 polévkových lžic cukru | Cukr bílý |