Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mangoldový závitek s mletým masem a tříbarevnou lepenicí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie11 441 kJ /
2 734 kcal
Bílkoviny116,73 g
– z toho živočišné bílkoviny89,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny27,40 g
Tuky139,92 g
– nasycené46,98 g
– nenasycené83,94 g
–– mononenasycené63,87 g
–– polynenasycené20,08 g
––– omega 32,33 g
Vláknina43,41 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 4,83 g
Sůl11,74 g
Sacharidy233,90 g
– cukry114,12 g
––– laktóza17,15 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
cca 400-450 g cca 400-450 g mletého masa Vepřový ořez 425 g
1 1 rohlík Rohlík pšeničný bílý 43 g
1,5 dl 1,5 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 150 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
cibulová nať Cibulka jarní nať čerstvá
petrželová nať Petržel nať čerstvá
majoránka Majoránka sušená
pepř Pepř černý
sůl nebo Podravka Sůl mořská
několik lžic několik lžic (2-3) strouhanky na finální zahuštění Strouhanka pšeničná
1 lžička 1 lžička cukru Cukr bílý 5 g
6 6 velkých mangoldových listů (bez řapíků) Mangold
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
2 lžíce 2 lžíce oleje do pekáče Olej řepkový 22 ml
asi 0,5 litru asi 0,5 litru horké vody Voda
2-3 lžíce 2-3 lžíce sádla Sádlo vepřové 37.5 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
0,5 kg 0,5 kg kysaného zelí Zelí bílé kvašené 500 g
2 2 rajčata bezjaderná Rajče červené čerstvé 120 g
1/2 1/2 podélně rozkrojené a od semen a žeber očištěné červené kapie Paprika červená čerstvá
2 hrsti 2 hrsti petrželové natě Petržel nať čerstvá
1 hrst 1 hrst cibulové natě Cibulka jarní nať čerstvá
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
sůl Sůl mořská
2 lžíce 2 lžíce cukru Cukr bílý 50 g
1 lžička 1 lžička pepře čtyř barev Pepř barevný 5 g
0,5 kg 0,5 kg brambor Brambor zimní 500 g
2 dl 2 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.