Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Okurková polévka-nevařená)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 158 kJ /
277 kcal
Bílkoviny6,24 g
– z toho živočišné bílkoviny5,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,64 g
Tuky22,04 g
– nasycené14,34 g
– nenasycené7,03 g
–– mononenasycené6,06 g
–– polynenasycené0,97 g
––– omega 30,20 g
Vláknina1,70 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy13,08 g
– cukry7,81 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 salátové okurky Okurka salátová čerstvá
350 ml 350 ml zeleninového vývaru nebo kuřecího vývaru Vývar zeleninový 350 ml
200 ml 200 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
pepř nejlépe z mlýnku Pepř černý
1 1 polévková lžíce šťávy z citrónu Šťáva z citrónu
trochu trochu citronové kůry Citronová kúra čerstvá
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
anglická slanina Anglická slanina
kopr nebo pažitka Kopr nať čerstvý
lístky lístky máty Máta peprná list čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.