Nutriční hodnoty (Okurková polévka-nevařená)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 158 kJ / 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,64 g |
Tuky | 22,04 g |
– nasycené | 14,34 g |
– nenasycené | 7,03 g |
–– mononenasycené | 6,06 g |
–– polynenasycené | 0,97 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 1,70 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 13,08 g |
– cukry | 7,81 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
350 ml 350 ml zeleninového vývaru nebo kuřecího vývaru | Vývar zeleninový | 350 ml |
200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
pepř nejlépe z mlýnku | Pepř černý | |
1 1 polévková lžíce šťávy z citrónu | Šťáva z citrónu | |
trochu trochu citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
anglická slanina | Anglická slanina | |
kopr nebo pažitka | Kopr nať čerstvý | |
lístky lístky máty | Máta peprná list čerstvá |