Nutriční hodnoty (Vepřová panenka s bylinkami a zapečený fenykl s žampiony a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 8 573 kJ / 2 049 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 142,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,62 g |
| Tuky | 73,22 g |
| – nasycené | 27,61 g |
| – nenasycené | 31,22 g |
| –– mononenasycené | 26,47 g |
| –– polynenasycené | 4,75 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 48,43 g |
| Cholesterol | 297 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 3,59 g |
| Sacharidy | 101,24 g |
| – cukry | 40,95 g |
| ––– laktóza | 2,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450-600 g 450-600 g (podle velikosti porce) vepřová panenka | Vepřová panenka | 525 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| ochucená bylinková sůl (směs Devět sil od fy Cereus z prodejen Herba) | Sůl bylinková | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 1,5 bulvy 1,5 bulvy fenyklu | Fenykl hlíza | 810 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 dcl 3 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 300 ml |
| 300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 75 75 g tenkých koleček salámu Chorizo | Chorizo | |
| 75 g 75 g strouhaný Parmazán nebo např Gran Moravia | Parmezán | 75 g |
| 3-4 3-4 rajská jablíčka | Rajče červené čerstvé | 210 g |