Nutriční hodnoty (Vařené hovězí se zeleninou a křenovým smetanovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 247 kJ / 2 688 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 260,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 228,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,11 g |
| Tuky | 64,99 g |
| – nasycené | 38,56 g |
| – nenasycené | 21,80 g |
| –– mononenasycené | 18,70 g |
| –– polynenasycené | 3,11 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 54,28 g |
| Cholesterol | 631 mg |
| Sodík | 4,54 g |
| Sůl | 10,30 g |
| Sacharidy | 238,96 g |
| – cukry | 63,21 g |
| ––– laktóza | 7,55 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mrkve | Mrkev čerstvá | 400 g |
| 1 1 – 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 5 – 6 šalotek | Šalotka čerstvá | |
| 1/4 1/4 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 řapík 1 řapík řapíkatého celeru s listy | Celer řapíkatý | 500 g |
| 2 2 pórky | Pórek čerstvý | |
| 1 svazek 1 svazek petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
| 1 1 lahůdková zelená cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 kg 1 kg hovězího masa na vaření | Hovězí kýta | 1000 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička nemletého černého pepře | Pepř černý | 5 g |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1/2 1/2 středně silného křenu | Křen čerstvý | 50 g |
| 100 g 100 g zakysané 15% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 125 ml 125 ml (1/2 kelímku) 33% smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |